Lesrooster en achtergrond Christianne van Dooijewaard

Ik ben Christianne van Dooijewaard (1967) moeder van 3 kinderen en Holistisch massagetherapeut. Toen ik in 1989 met Taichi Chuan begon bij Maartje van Staalduijnen was het een soort cultuurshock voor mij. Tot dan toe had ik vooral sporten beoefend met een hoog bewegingstempo. Het langzaam bewegen was erg wennen voor mij. Nadat ik de vorm in grote lijn onder de knie had gebeurde er iets. Ik begon te merken dat het beoefenen van Taichi Chuan een manier was om tot rust te komen, beter te aarden en dat zowel mijn lijf als geest ontspannender werden. Dat heeft mij doen besluiten door te gaan. Langzaam werd Taichi Chuan niet iets dat ik alleen in de studio beoefende, het werd een onderdeel van mijn dagelijkse leven. Ik begon alledaagse dingen zoals afwassen of in de rij staan voor de kassa, als oefenmoment te zien. Ook in het contact met andere merkte ik verschil: niet meer kost wat kost vasthouden aan mijn eigen standpunt maar zacht en flexibel reageren.

Toen Maartje van Staalduijnen mijn in 2008 vroeg stage bij haar te gaan lopen kwam er een nieuwe dimensie bij. Heel leerzaam en zeker ook een verdieping van mijn eigen beoefening. In die tijd heb ik diverse gastlessen op basisschool en HBO gegeven evenals privé les aan verschillende leerlingen.

Door omstandigheden ben ik er een aantal jaren tussenuit geweest. Maar toen ik de Taichi Chuan weer oppakte in 2017 merkte ik dat mijn lijf de bewegingen “onthouden” had. Afgelopen jaar heb ik les gehad van Ceciel Kroes. Na mijn verhuizing naar Haarlem heb ik nu les van Helma Vinke

Ik heb de afgelopen 18 jaar op een basisschool in Amsterdam gewerkt en net een carrière switch gemaakt. Opnieuw mijn eigen praktijk opgezet en in de nabije toekomst zou ik graag mijn eigen groepen lesgeven. En ik zou het ontzettend leuk vinden als daar ook een kindergroep bij zit.

Afgelopen augustus kreeg ik mijn certificaat van Grootmeester William C.C Chen

 

C. Dooijewaard Privacy wet 2018. Taichi Chuan Christianne-1